Участниците спечелиха категорично в надпреварата в дисциплината Лабиринт“Русенци донесоха първо място за

...
Участниците спечелиха категорично в надпреварата в дисциплината Лабиринт“Русенци донесоха първо място за
Коментари Харесай

Русенци завоюваха първо място на международно състезание по роботика

Участниците спечелиха изрично в конкуренцията в дисциплината „ Лабиринт “

Русенци донесоха първо място за България на Международното съревнование по роботика от веригата RoboChallenge, което се организира в Букурещ. След двугодишно спиране, надпреварата събра още веднъж доста участници от целия свят, оповестиха.

Учениците от МГ „ Баба Тонка “ – Вяра Симеонова 11а клас и Калина Симеонова от 6а клас, дружно със студента Йордан Ганев от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, показаха България на този огромен конгрес. Участниците в тима завоюваха изрично в конкуренцията в дисциплината „ Лабиринт “ и заеха първо, трето и четвърто място.

В тази дисциплинираност участваха тимове от Румъния, Полша, Испания, Турция, Тайланд, Мексико и България с общо 37 робота. Тази категория е една от най-трудните в надпреварите по роботика. В логаритмите за ръководство вземат участие доста датчици, които разрешават на робота да се ориентира в пространството и да търси излаз от лабиринта.

„ Скоростта, с която нашите роботи се движат в лабиринта, беше близо 1м/сек. И това е доста над останалите. Освен програмата на робота, в надпреварата взе участие и състезателят. Той би трябвало да съумее да дефинира правилото за прекосяване през лабиринта „ лява “ или „ дясна “ ръка, да настрои вярната скорост и да калибрира добре датчиците. Тези неща се правят под напрежението и напрежението на надпреварата. Алгоритмите за прекосяване през лабиринта се усъвършенстват в четири следващи надпревари, в които взе участие нашият тим. С тази победа тимът от Русе развя българското знаме на почетната стълбичка “, споделиха от МГ „ Баба Тонка “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР